Prive lease zonder BKR

Prive lease zonder BKR

Bij de meeste leasemaatschappijen wordt er een BKR check gedaan om te kijken naar uw kredietwaardigheid. Als u daar geregistreerd staat zal u geen privé lease auto kunnen nemen. Uw kredietwaardigheid is dan niet voldoende. Een auto leasen zonder BKR wordt dan heel lastig.

Mogelijk heeft u schulden of achterstallige betalingen. Hierdoor kan een leasemaatschappij het risico niet lopen om u een privé lease auto mee te geven. Privé lease zonder BKR toetsing is echter wel mogelijk bij een klein aantal leasemaatschappijen. Of het verstandig te noemen is om een privé lease auto te nemen met een BKR check achter uw naam is een ander verhaal.

Hogere kosten bij auto leasen zonder BKR toetsing

Bij de aanbieders van leaseauto’s waar een BKR check niet mee telt betaalt u hogere kosten per maand. Met een BKR achter uw naam is het mogelijk dat u zich niet, al dan niet bewust, altijd aan bepaalde voorwaarden heeft gehouden. Bij de maatschappijen die een privé lease zonder BKR meegeven betaalt u daarom een hogere prijs. Waarom doen ze dat?

Deze leasemaatschappijen lopen meer risico. Wat gebeurd er als u zich toch niet aan de maandelijkse kosten van privé lease kunt houden? Dan draait de leasemaatschappij en alle andere klanten voor deze kosten op. Daarom betaalt u dus een hoger maandbedrag voor een privé lease auto zonder BKR. De maatschappijen waar een auto lease zonder BKR mogelijk is zijn zeer beperkt. Bij alle grote leasemaatschappijen krijgt u geen lease auto mee. U kunt dan alleen terecht bij een aantal maatschappijen waar een BKR check geen voorwaarde is.

Privé lease zonder BKR wordt ook altijd geregistreerd

Alhoewel een privé lease absoluut geen lening is, wordt de lease wel opgenomen in de BKR registratie. Een leaseovereenkomst telt in de wet namelijk als Aflopende Kredietovereenkomst. In feite wordt er gewoon een kredietovereenkomst achter uw naam gezet. Zolang u maandelijks netjes voldoet aan uw betalingsverplichting is er niks aan de hand. Alleen wanbetalers met een BKR registratie kunnen problemen ondervinden bij het aangaan van andere overeenkomsten. Een privé lease zonder BKR is mogelijk, maar ook met zijn beperkingen.